14 Νοε 2011

Η τελευταία συνέντευξη του John Lennon!

ΔΕΙΤΕ: Το εξώφυλλο του «Rolling Stone»


Τρεις μέρες πριν πεθάνει ο γνωστός καλλιτέχνης είχε δώσει συνέντευξη στο Rolling Stone, αλλά αυτή ποτέ δεν δημοσιεύτηκε. Τριάντα χρόνια μετά το θάνατό του το περιοδικό κυκλοφόρησε έχοντας τον Lennon στο εξώφυλλό του και
δημοσιοποιώντας την τελευταία του συνέντευξη. Τότε έχει δηλώσει ότι είναι πιθανό να κάνει περιοδεία ξανά με τους Beatles και σχολίαζε την καριέρα του και τα μουσικά πράγματα εκείνη την περίοδο.

 Διαβάστε τη συνέντευξη παρακάτω...

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στις 22.50 μ.μ. ο Τζον Λένον επέστρεφε στο διαμέρισμα του στο Μανχάταν μαζί με τη γυναίκα του Γιόκο Ονο, όταν δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στην πλάτη από τον Μάρκ Νέιβιντ Τσάπμαν. Ο τραγουδοποιός-τραγουδιστής από το Λίβερπουλ που κατέκτησε τον κόσμο με τα τραγούδια, αλλά και τα μηνύματα του κατά του πολέμου στο Βιετνάμ έσβησε στις 11.07 μ.μ. στο Roosevelt Hospital.
Ήταν μόλις 40 χρονών, αλλά με σπουδαία μουσική κληρονομιά, την οποία αγάπησαν εκατομμύρια φίλοι της μουσικής του και των Beatles. Τα τραγούδια του συγκινούν και ακούγονται ακόμα και σήμερα -30 χρόνια μετά- με πρώτο και καλύτερο το “Imagine”, ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της εκατονταετίας.
Προς τιμήν λοιπόν της επετείου του θανάτου του, το περιοδικό Rolling Stone κυκλοφόρησε την τελευταία του συνέντευξη, που είχε γίνει 3 μόλις μέρες πριν από τη δολοφονία του. Κάποια αποσπάσματα από τη συνέντευξη:
Για τις κριτικές που είχε δεχτεί, όσον αφορά στο πέντε χρόνων διάλειμμα που είχε κάνει: "Αυτό που θέλουν είναι νεκροί ήρωες, σαν τον Sid Vicious και τον James Dean. Δεν ενδιαφέρομαι να γίνω ένας νεκρός ήρωας...οπότε ξέχνα τους...ξέχνα τους.."
Για την περιοδεία με τους Beatles: "Μπορεί και να την κάνουμε..Αλλά δεν θα υπάρχουν ούτε καπνοί, ούτε μακιγιάζ, ούτε περίτεχνα φώτα. Απλά θα πρέπει να είναι άνετα. Είμαστε ξαναγεννημένοι ροκάδες και ξεκινάμε απ'την αρχή. Έχουμε πολύ χρόνο, σωστά? Πολύ χρόνο..."
Η Yoko για τα τελευταία λεπτά του Lennon: "Λίγο πριν φύγουμε από το στούντιο (λεπτά πριν πεθάνει) ο John με κοίταξε. Τον κοίταξα. Τα μάτια του είχαν μια ένταση, σαν να ήθελε να μου πει κάτι σημαντικό. "Ναι" του είπα. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς, με βαθεία, μαλακή φωνή, σαν να χάραξε τα λόγια του στο μυαλό μου, μού είπε τα πιο όμορφα λόγια. "Oh", είπα μετά από λίγο και κοίταξα αλλού, νιώθωντας κάπως αμήχανα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου